Intensieve Individuele Taaltrainingen

Heel Snelle Vooruitgang

Wilt u in recordtempo verstaan en uitspraak verbeteren? Uw woordenschat zeer snel uitbreiden? Substantiële vooruitgang boeken in debiet en vlot spreken? De stilstand achter u laten die u ondanks uw inspanningen om uw niveau te verbeteren ervaart? DialoguE heeft er de sleutels voor.

De optimale context voor het leren van een taal

Hoe leer je van een taal houden? Door echte …. dialoog. Een rustige gezellige familiale sfeer is de natuurlijke remedie tegen complexen, angst, stress of faalangst.

En, om aangenaam en snel een taal te leren is voortdurende persoonlijke begeleiding noodzakelijk. Zo voel je je gerespecteerd, merk je dat men je belangrijk vind, naar je luistert, je waardeert, met je begaan is. Dat is nodig om te ervaren, en er gerust in te worden, dat taal leren via fouten maken loopt. De begeleider coacht de ontwikkeling van dat zelfvertrouwen. Indien nodig heft hij schuldgevoelens op, veranderd minderwaardigheidsgevoelens in zelfzekerheid. Zo komt er plaats voor initiatief, meesterschap en zelfrealisatie. Dat soort begeleiding helpt leerlingen snel naar zelfstandig en autonoom verder leren. Het bezorgt ze wat ze voor eigen evaluatie van hun vooruitgang nodig hebben. Doorslaggevend daarbij is dat de one-to-one leersituatie het mogelijk maakt je leerritme, snelheid en tempo, te respecteren.

De kunst bestaat erin leerlingen te boeien voor de taal, voor wat die taal kennen meer en meer mogelijk maakt. Dat proces versnelt vanzelf en je plukt er in maar een paar dagen tijd de vruchten van. Samengevat komt het erop neer leerlingen te boeien door hen een aangename en efficiënte manier van leren te leren die direct bij hun behoeften aansluit. Ieder van ons draait op een aantal basisbehoeften : het goed doen, nieuwe taken aankunnen, jezelf overtreffen, … .

Motiverend is wat ons leven boeiend maakt. Motiveren is boeien : dat laadt de motor van onze leerlingen op. Wie wat de nieuwe taal hem allemaal opent ontdekt, geraakt erdoor geboeid en ontdekt zijn talenknobbel.

DialoguE staat ook voor gastvrijheid

In een aangename gezellige warme sfeer. Ontspannen maar zonder overdrijven leert men sneller dan gedroomd. Ook dat stellen DialoguE-cursisten elke week weer vast.

Authentiek Gezellig

Bij DialoguE wordt u als een lid van de familie beschouwd. We letten op uw verblijf. Uw kamer heeft alles wat u nodig heeft. Het door iedereen geapprecieerd eten houdt rekening met uw eetgewoonten. Tijdens de pauzes, de maaltijden, ‘s avonds is er altijd iemand om mee te praten en uit te wisselen. U kan ermee praten over uw interesses of wat u boeit. Per week ontvangen we maar een beperkt aantal (1 of 2) cursisten, zo kan u er zich beter thuis voelen.

De gastvrijheid zal u aangenaam verassen. In alle DialoguE centra heerst een echte gezelligheid en praat iedereen graag.

Echte Onderdompeling

Toch wordt er vaak vergeten dat om nog sneller die doelstellingen met minder energieverbruik te bereiken et goed is zich helemaal onder te dompelen in de te leren taal.

Daarom stelt DialoguE geen pseudo-onderdompeling voor zoals vaak gebeurt in de meeste talencentra maar een echte onderdompeling. Van 8u30 tot 22u30 baadt u enkel in de taal en u hoort er geen ander. Al onze studenten leren in dezelfde vestiging dezelfde taal.

Wie de te leren taal niet mee “inademt” leert ze nooit echt.

Waarom een Onderdompeling zo’n Deugd doet

Door een onderdompeling bij DialoguE houdt de vreemde taal op vreemd voor u te zijn. U praat op een natuurlijke manier, in een natuurlijke omgeving. U vergeet er zelfs uw moedertaal.

U vertaalt niet meer maar u denkt meteen in die nieuwe taal. U gaat ervoor en wordt efficiënter. Vertalen lijdt vaak tot misverstanden en onbegrip. Een onderdompeling helpt u deze onaangename situaties te vermijden.

Daar bovenop is zo’n taalbad ook een verjongingskuur: u voelt u als en vis in het water. U bespaart niet alleen ontzettend veel tijd, u leert terwijl u vergeet dat u aan het leren bent. Wat u dacht een veeleisende leertijd te zijn, ervaart u als boeiend. Dat wekt uw motivaties. Uw ontdekkingsdrang wordt weer wakker, u surft met volle zeilen door de nieuwe taal, op zoek naar ongekende geuren, nieuwe kruiden….

En u vraagt zich af waarom u zolang gewacht hebt u in de nieuwe taal onder te dompelen.

Een Overgetelijk Verblijf

« op maat » is bij DialoguE geen ijdel woord. Niet enkel uw lessenpakket is helemaal naar wat u persoonlijk vroeg en nodig heeft. We stellen ook alles in het werk om van de dagen die u bij DialoguE doorbrengt zo nuttig en aangenaam mogelijk te maken. Ook u zal lang over uw verblijf bij DialoguE vertellen als over iets dat men niet vergeet.

 
 
website gemaakt door dyzyx.com